חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ע"א 3676/05

: | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט העליון בירושלים
3676-05-א',8799-05
18.12.2005
בפני :
שושנה ליבוביץ

- נגד -
:
בנק הפועלים בע"מ
:
גרין אפל סחר בינלאומי בע"מ
החלטה

בפני בקשה לשמיעתם יחד של שני הערעורים שבכותרת וכן פטור מהפקדת ערבון בע"א 8799/05.

1.        נוכח עמדת המשיבה 1, המותירה את ההחלטה לשיקול דעת בית המשפט, וכן היות שעסקינן בשני התיקים אשר הצדדים בהם זהים והמתייחסים לאותה מערכת עובדתית, הבקשה מתקבלת. ע"א 3676/05 יישמע בפני אותו הרכב שידון בע"א 8799/06. ע"א 8799/05 יועבר ליומן בית המשפט לצורך הוצאת צו סיכומי טענות.

2.        אשר לבקשה לפטור מערבון בע"א 8799/05. לטענת המערער, נוכח עמדת המשיבה בעניין איחוד שמיעת התיקים, אין מקום להפקדת ערבון נוסף, ויש להסתפק בערבון בסכום 35,000 ש"ח אשר הופקד במסגרת ע"א 8799/05. בטענה זו אין ממש, שכן ברי כי ניהול הליך נוסף מצדיק קביעת ערבון אשר יבטיח גם את תשלום ההוצאות שייפסקו, אם יפסקו, במסגרת הליך זה. אכן מדובר בערעורים קשורים, אולם כטענת המשיבה, הם עוסקים בנושאים שונים, והם מופנים כנגד החלטות שונות של בית משפט קמא. בנסיבות אלה, אין להסתפק בהפקדת ערבון אחד בשני ההליכים שבכותרת. יחד עם זאת, יש להתחשב בכך ששמיעת ההליכים יחד אינו מייעל רק את הדיון בבית משפט זה, אלא הוא חוסך בהוצאות הצדדים. כך למשל, באי כוח הצדדים אינם נדרשים להגיע לדיון פעמיים. כמו כן, מדובר באותה מערכת עובדתית, דבר העשוי להקל על הכנת הסיכומים בתיק הנוסף. בנסיבות אלה,  יש לקבוע את סכום הערבון בע"א 3676/05 באופן שישקף מכלול גורמים אלה. בהתחשב בסכום הערבון המקובל בדרך כלל בסוג זה של הליכים בהם המערער הוא תאגיד בנקאי, ניתן להסתפק בהליך זה בערבון בסכום של 25,000 ש"ח. סכום זה יופקד תוך 21 ימים, ולא - יימחק ההליך שבכותרת ללא צורך במתן החלטה נוספת.

ניתנה היום, י"ז בכסלו תשס"ו (18.12.2005).

                                                                          שושנה ליבוביץ

                                                                                ר ש מ ת


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.    התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>